Kitl sirup mátový 500ml

Kód: 01642
139 Kč 124,11 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)

Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád.

Kitl Syrob Mátový vyrábíme podle tradiční domácí receptury. Výrobce sbírá čerstvé lístky máty a maceruje je ve studené vodě. Je pro ně důležité, aby rostlina nebyla nijak chemicky ošetřena, proto používá pouze čerstvou BIO mátu. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdraví prospěšné, aromatické a chuťové. Je skvělý pro přípravu osvěžujících domácích limonád. Zalijte jej horkou vodou, přidejte kapku medu a máte chutný horký nápoj.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kitl Syrob Mátový 500 ml

Kitl Syrob Mátový připravujeme z čerstvých lístků BIO máty, které pak macerujeme ve studené vodě. Tím že používáme BIO mátu, nedostanou se nežádoucí chemické látky z konvenčního zemědělství do hotového sirupu. Specifická chuť našeho Mátového Syrobu je způsobena používáním máty kadeřavé – známější pod názvem spearmint. Díky šetrnému výrobnímu postupu je Syrob bohatý na látky zdravé prospěšné, aromatické a chuťové.

Složení: cukr, vodný výluh z čerstvé máty kadeřavé* (10%), mátový extrakt, extrakt ze zeleného čaje, vitamín C, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní mátové aroma.

* z ekologického zemědělství

Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.

Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře.

Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.

Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1445 kJ/340 kcal, tuky < 0,5 g, z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g, sacharidy 85 g, z toho cukry 85 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % RHP*).

*referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob

Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.

Povídání o mátě

"Koní ňatka - bylin matka!"
(moravské přísloví)

Existuje mnoho kultivarů máty, rozlišujeme jich až několik desítek. Najít lze některé z nich volně v přírodě, máta je ale oblíbenou rostlinou pro pěstování na záhonech nebo v truhlících či květináčích. Latinský název pro mátu – Mentha – pochází z řečtiny. Minthé byla najáda, vodní nymfa, kterou sokyně ze žárlivosti proměnila v pronikavě vonící bylinu. Jako magický symbol vášnivé lásky byla vplétá-na do věnců pro ženicha a nevěstu. Lidově bývala nazývána jako balšám, koní ňatka či mňatka, nána, nátková zelina a bylina Matky boží. Existuje nespočet druhů má-ty. Zřejmě nejslavnější máta peprná byla náhodně objevena v Anglii roku 1696. Na poli, kde byla vyseta máta klasnatá, se zřejmě omylem zkřížila s divoce rostoucí mátou vodní, a tím vznikl slavný peprmint. 

Máta je jednou z nejstarších léčivých bylin. Její listy obsahují až 2,5 % silic, s hlavní účinnou látkou karvonem. Máta povzbuzuje činnost střev, žaludku a žlučníku, používá se při nechutenství. Tlumí a odstraňuje křeče, zvláště v trávicím traktu. Zmírňuje nadýmání, působí dezinfekčně a povzbuzuje vylučování trávících šťáv, především žluče.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: