Kitl sirup zázvorový 500ml
Kód: 016320Související produkty
Detailní popis produktu
Kitl Syrob Zázvorový 500 ml
Vyrábí se za studena, z čerstvého, ručně lisovaného kořene zázvoru v BIO kvalitě. Vylisováním získáme žlutou, olejnatou a vysoce a štiplavou šťávu, kterou zahušťujeme cukrem. Díky tomuto procesu je Syrob Zázvorový nejen chutný, ale i bohatý na zdraví prospěšné látky.
Odkud pochází zázvor, který zpracováváme
Zázvor z několika posledních šarží jsme dovezli z Peru. Tento peruánský BIO zázvor je sice menší než běžně dostupný asijský zázvor, ale má sytější barvu a výraznější aroma. Díky tomu má náš Zázvorový Syrob svojí typickou chuť.
Složení: cukr, čerstvá zázvorová šťáva* (10%), zázvorový extrakt, vitamín C, regulátor kyselosti: kyselina citronová, konzervant: sorban draselný, přírodní aroma.
* z ekologického zemědělství
Dávkování: Pro přípravu domácích limonád řeďte nejlépe s kvalitní vodou v poměru 1:10, pro přípravu horkých nápojů v poměru 1:8.
Skladujte v chladu a temnu. Bylinné výtažky mohou sedimentovat, případný zákal nebo pěna nejsou na závadu a podtrhují přírodní charakter produktu. Před upotřebením protřepejte. Po otevření uchovejte v chladu a spotřebujte do 30 dnů. Baleno v ochranné atmosféře.
Informace pro diabetiky: výrobek je možné v omezeném množství a po konzultaci s lékařem užívat diabetiky 1. i 2. typu, musí se ale započítat do denního příjmu energie.
Výrobek obsahuje ve 100 ml: energetická hodnota 1496 kJ/352 kcal, tuky < 0,5 g; z toho nasycené mastné kyseliny < 0,1 g; sacharidy 88 g, z toho cukry 88 g, bílkoviny < 0,5 g, sůl < 0,01 g, vitamín C (kyselina L-askorbová) 20 mg (25 % RHP*).
* referenční hodnota příjmu vitamínů u dospělých osob
Recyklujte naše lahve. Stačí je tak, jak jsou hodit do kontejneru na barevné sklo. Podle vyjádření sklárny opravdu není nutné z lahve odstraňovat ani papírovou etiketu, ani víčko. S obalem si bez potíží poradí.
O zázvoru
"Běží liška k Táboru, nese pytel zázvoru."
(česká lidová)
Zázvor má původ v jižní Číně a Indii, ale už v pozdní antice byl velmi rozšířen také v Evropě. Obchodní lodě jej dovezly do Řecka a Itálie, odkud ho římští vojáci přenášeli přes Alpy až na území Čech a Moravy. Latinský název zázvoru je zingiber, u Řeků se rostlina jmenovala zingíberis. Arabové používali označení gingebil, což je odvozeno od slova gingi, jak Arabové nazývali Indii. Všimněte si, jak názvy zázvoru kopírují prastaré obchodní stezky! Čilý obchod se zázvorem a jeho rozšíření po celém světě bylo umožněno zejména tím, že se kořen zázvoru v horku nekazí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.